Øyenbrynsarr - Hvordan Dekkes De Til?

Hva kan man smøre på arr?

Ansiktsarr, spesielt de på øyenbrynene er veldig iøynefallende og medfører også hårtap i området. Er det mulig å bli kvitt eller dekke til et øyenbrynsarr? Noen ganger er den eneste framgangsmåten å fjerne det med laser eller operasjon. Men det finnes også naturlige måter å redusere synligheten av arr på. Lær om spesielle sminketriks og måter du kan kvitte deg med arr på her.

Hva er et øyenbrynsarr og hvordan dannes det?

Arr er synlige vevsendringer som oppstår når huden tar skade. Oftest formes de som resultat av skader, ulykker eller brannskader, og noen ganger er de en bivirkning av ulike typer kosmetiske prosedyrer eller operasjoner. Den sunne huden erstattes av tett, fibrøst bindevev, også kjent som arrvev.

Du bør vite at arr kan variere i intensitet: de kan være små og bli usynlige etter tid, eller være ganske dype og utvidede - slike arr holder seg på hudens overflate i årevis, og til og med for alltid. Kroppsarr er enkle å skjule under klær og vi tenker generelt sett aldri på dem, men det er annerledes med ansiktsarr, som er mer sjenerende. Derfor er mange ute etter å bli kvitt disse arrene, eller i det minste kamuflere arrene på ansiktet, øyenbrynene eller andre synlige områder.

Kosmetikk som hjelper arr med å gro

Om øyenbrynsarret ditt ikke er for dypt kan du gjøre det grunnere eller til og med fjerne det fullstendig med spesielle salver og kremer. Disse er tilgjengelig på apotekene, men noen forskrives også av lege. De inneholder spesielle ingredienser som fremmer hudgjenoppbygging og cellefornying for å sørge for at ingen spor av arret blir igjen.

Noen av de mest populære ingrediensene disse produktene inneholder inkluderer etanolekstrakter fra løk, natriumheparin, perlepudder, stamceller (inkludert de fra Centella Asiatica), polysiloxaner, cyklopentasiloxan, gull nanokolloid og silikondioksid. Om du er på jakt etter gode arrhelende produkter bør du sørge for at det inneholder flere av ingrediensene nevnt ovenfor.

Dekking av arr med sminke

Brynssminke for å dekke til et øyenbrynsarr er ikke komplisert i det hele tatt! Sjekk ut steg-for-steg veilederen vår - da blir du fort mester i brynssminketeknikker som kamuflerer tomrom og øyenbrynsarr!

CONCEALER - dette produktet hjelper med å kamuflere arret, spesielt når det er ferskt og rødt. Det er avgjørende for å jevne ut hudtonen. Husk på at en grønn concealer fungerer best til dekking av røde arr, mens gul concealer anbefales til bruk på lillaaktige arr. Hudfargede nyanser fungerer bra på gamle, perlehvite arr.

Slik kamuflerer man øyenbrynsarr med sminke. En steg-for-steg veileder

1. Påfør ansiktskrem eller lotion på huden din for å glatte ut og tilføre fuktighet til huden så den er klar til videre steg. Dette sørger for at det blir lettere å påføre sminken jevnt og oppnå et naturlig-utseende resultat.

2. Påfør favorittconcealeren din. En flat og litt skravert børste er nyttig til denne oppgaven. Den bør ha myke børstehår for å gjøre påføringen enklere. Deretter blander du concealeren så den smelter naturlig inn med huden din.

3. Påfør et tynt lag foundation: du kan bruke en foundationbørste eller svamp. Foundationfargen bør passe den naturlig hudtonen din. Ellers kan øyenbrynsområdet ende opp med å skille seg ut fra resten av ansiktet ditt.

4. Legg et tynt lag pudder av gjennomsiktig type for å forlenge varigheten av den kamuflerende effekten.

5. Det er på tide med brynssminke! Om arret ditt er veldig stort og merkbart er det best å prøve en pomade. Dette sminkeproduktet har kraftig dekkevne og kremete konsistens, som kamuflerer alle tomrom eller sparsommelige områder fullstendig. Pomaden er formbar, langvarig og vannfast, og lar deg etterlikne ekte brynshår på arroverflaten. Dette produktet lar deg fullstendig redefinere formen på øyenbrynene dine. Les mer om hvordan brynspomader brukes i bloggen vår

6. Børst forsiktig av overflødig produkt med spolebørste. Halen skal ha sterkere definisjon mens innerkanten bør være godt utduset for å gi et naturlig-utseende resultat.

Gjør-det-selv - hjemmeløsninger for arr

Kan hjemmeløsninger virkelig bli kvitt gamle arr? Selvsagt kan kremer og gjør-det-selv kosmetikk med ingredienser som fremmer hudgjenoppbygging fungere på små og grunne arr. Et av de mest populære kosmetikkproduktene til hudgjenoppbygging er en blanding av naturlije oljer og honning. Du kan enkelt lage den selv: bare bland 3-4 dråper lavendelolje med 50 ml kokosolje, 50 ml arganolje og 10 ml (en spiseskje) honning.

Kokosolje har nærende, antiseptiske og antibakterielle egenskaper. Arganoljen er kjent for fornyingsevnene sine. Den fremmer hudcellefornyelse og gir huden verdifulle omega-3 og omega-6 fettsyrer, som har fuktighetsgivende, antiinflammatoriske og fornyende egenskaper. Honning har liknende evner, gjenoppbygger huden kraftig og forhindrer inflammasjon. Lavendelolje inneholder på den andre siden også vitamin C, dyrebare organiske syrer, mineralsalter og tanniner. De fremmer og hjelper reparasjonsprosessen i huden og bekjemper mange forskjellige hudproblemer. For å sørge for at oljene blandes godt sammen kan du varme dem forsiktig før påføring. Husk på å smøre øyenbrynsarret ditt med miksturen når den er kjølig. Påfør den daglig, så vil du etter noen uker merke at øyenbrynsarret ditt blir mindre synlig.

Øyenbrynstransplantasjon

En brynstransplantering er et kosmetisk inngrep hvor hårpoder overføres til brynsområdet ditt. Dette anbefales for folk som har prøvd alle andre metoder å kamuflere arrene på uten god nok effekt. Det er også en redning for mennesker som har mistet brynshårene sine permanent som følge av sykdom, cellegiftbehandling eller stråling. En øyenbrynstransplantasjon er en fantastisk men dyr måte å oppnå varige og naturlig fyldige øyenbryn på. Prosedyren lar deg velge fasong, definisjon og tykkelse. Øyenbrynstransplantasjoner gjennomføres manuelt med en metode som kalles FUE. Legen samler opp hårsekker fra donorområder (vanligvis i øre- eller nakkeområdet, men de kan også tas fra kinn hos menn). Neste steg er å sette disse inn i de tomme områdene i øyenbrynet. Hårsekken implanteres i riktig vinkel så de vokser i henhold til den naturlige øyenbrynsvekstretningen.

Microblading vs. øyenbrynsarr

Mange lurer på om microblading kan dekke mindre øyenbrynsarr.

Selvfølgelig kan de det! Selv om det er litt vanskeligere å sette inn pigment i arrvev på grunn av forskjeller på hudteksturen kan resultatene bli veldig bra. Noen ganger gjennomføres en ekstraprosedyre på arroverflaten for å sørge for et langvarig og raffinert resultat.

Brynshenna vs. øyenbrynsarr

Brynshenna er definitivt et av de mest effektive og populære behandlingene. Den tilfører farge til øyenbrynene i tillegg til huden, så den fungerer flott til kamuflering av små og grunne arr. Pudderhenna er et naturlig, plantebasert produkt. Det er kjent for og har blitt brukt til farging av hud og hår i hundrevis av år. Den er beriket med fantastisk naturlige ingredienser og leverer flotte effekter under brynsfarging, mens den pleier brynshårene takket være naturlig oppstående vitaminer og mineraler. Du kan lett benytte henna som alternativ til microblading. Effektene varer i rundt 14 dager på huden og opp til 6 uker i brynshårene.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement