Alt om Øyenbrynspiercinger

øyenbrynspiercing fordeler og ulemper

Kroppssmykker er fortsatt veldig trendy og øyenbrynsringer er et av de mest populære piercingformatene. Brynspiercinger virker ukompliserte, men vi bestemmer oss noen ganger for å prøve det i øyeblikket. Derimot er det viktig å huske på at alle typer piercinger har innvirkning på kroppen. Derfor er det lurt å lære om kontraindikasjonene for prosedyren, piercingtyper og anbefalninger for etterpleie av piercinger.

Hva er piercing?

Piercinger er en måte å dekorere kroppen på. Den involverer piercing av utvalgte deler av huden for å plassere et smykke (f.eks en ørering) i området. Du bør vite at kroppspiercinger har blitt praktisert i tusenvis av år og var populært i mange kulturer verden rundt. Kunsten har opphavet sitt fra små stammesamfunn i Sør-Amerika, Asiaskogene, Afrika og Polynesia, og har nå endt opp på gatehjørner i moderne byer i nåværende tid. Så, hvordan foregår inngrepet? Det likner en vanlig ørepiercing: et hudområde lages hull i med nål, og en ørering man selv velger settes inn i hullet.

Hvor gjennomføres piercinger?

Øyenbrynspiercinger gjennomføres med en enkeltnål for å sørge for at prosedyren er så smertefri som mulig. Det er viktig å unngå å sole seg, drikke alkohol eller ta smertestillende før prosedyren. Øyenbrynspiercing bør utføres i et fullstendig sterilt miljø med engangsnåler og sterile redskaper. Øreringene til prosedyren bør også steriliseres. I tillegg skal bryn- og øyenbrynsområdet desinfiseres før prosedyren begynner. Salongen hvor du får piercingen tatt tilbyr som regel et utvalg ringer laget av høy kvalitet og i allergivennlige materialer som titan, så det er bedre å droppe å ha med en egen ørering. Du kan bruke den etter at brynet ditt har helet seg.

Øyenbrynspiercing steg for steg 

1. Piercingteknikeren bruker en spesiell klemme på huden. Den justerer dybden i huden nålen skal inn på. Et ganske tykt hudområde tas tak i, da piercingen ikke skal være for nærme hudoverflaten.
2. Området som skal pierces blir ordentlig desinfisert.
3. Senere markerer piercingteknikeren hvor nålen skal settes inn ved å tegne en liten prikk med penn eller tusj.
4. Deretter gjennomføres piercingen på det markerte området med nål. Den blir igjen i huden og klemmen tas av.
5. Pierceren fjerner forsiktig nålen og setter en ring inn i piercingen. Ferdig!

Hvilke typer øyenbrynspiercinger finnes det?

Øyenbrynspiercing inkluderer tre hovedtyper: Standard, horisontal og anti-øyenbryn. Selv om det er en ganske vond prosedyre vil helingsprosessen vanligvis gå for seg uten komplikasjoner med lokalbedøvelse under inngrepet, fordi denne delen av ansiktet har lavere mobilitetsevne. For brynspiercinger benyttes det en spesiell type smykker til overflatepiercinger, den såkalte "overflate-stangen".

Er en øyenbrynspiercing trygg?

Øyenbrynspiercinger er generelt trygge, men unngå situasjoner hvor piercingen beveger for mye på seg; som bruk av hjelm og sykling, eller besøk på infeksjonsutsatte steder som svømmebasseng, sauna eller solseng. Under de første ukene etter inngrepet bør du følge nøye med på det piercede området.

Gjør en øyenbrynspiercing vondt?

Dette er definitivt individuelt. Enkelte kjenner ubehaget sterkere, andre mindre. Under piercingprosedyren benyttes lokalbedøvelse, som stort sett gjør behandlingen smertefri. En heldekkende bandasje blir deretter lagt over, som skal bæres i rundt 8 timer. Det piercede området bør vaskes flere ganger om dagen med saltoppløsning.

Hvor lang tid tar det for en øyenbrynspiercing å gro igjen?

Dessverre finnes det ikke noe fast svar her. Mye avhenger av det piercede området og individuell helingsevne. Generelt sett er helbredingstiden estimert å vare fra et par uker til opp til 3 måneder, og på andre steder på kroppen opp til 6 måneder! Under helingsprosessen har materialet piercingen er laget av også mye å si, så det er lurt å huske at kvalitetsmaterialer har lavere sannsynlighet for å bli avstøtt av kroppen.

Øyenbrynsringer - gull, sølv eller kanskje plast?

Vi klassifiserer øyenbrynsringer primært etter materialet de er laget av. Jo bedre kvalitet, jo bedre tåles det av huden. Vi kan velge mellom:

Gull - det mest pålitelige men også det dyreste materialet som ikke forårsaker allergiske reaksjoner og støtter helingsprosessen.
Sølv - litt billigere enn gull og har gjenoppbyggende egenskaper.
Plast - har lav pris; overbelaster ikke det piercede området og fremmer heling.
Titan - et veldig populært, sikkert og antiallergent materiale som fremmer hudens helingsprosesser. Den er av høy kvalitet og er ganske lav i prisen. I tillegg forårsaker den ikke allergier. Titanøreringer kan brukes selv av mennesker med allergier.

Hva bør folk tenke gjennom før de skaffer seg piercing?

Før du piercer øyenbrynene eller enhver annen kroppsdel er det lurt å lære om kontraindikasjonene for prosedyren. Disse inkluderer:

1. Forkjølelse eller sykdom med antibiotikakrav

Både sykdom og inntak av medisiner - hovedsakelig antibiotika - svekker kroppen, så du må vente 2 uker fra siste dosering og kun gjennomføre inngrepet etterpå.

2. Forberedning til kirurgisk inngrep

Generelt sett bes du om å fjerne kroppssmykker under medisinske undersøkelser, behandlinger eller prosedyrer. Om du skal på undersøkelse snart bør du forsinke piercingavtalen din. En nylig gjennomført piercing må få gro, som kan ta fra 3 til 6 måneder, og det er ikke lov å ta ut øreringen mens prosessen er i gang!

3. Blodkoaguleringssykdommer

Det er strengt forbudt å pierce huden om man har slike sykdommer.

4. Graviditet og barseltid

Utsett piercingen din til babyen er litt eldre.

5. Ferier 

Husk på at en fersk piercing ikke bør dynkes i vann. Et besøk i bassenget, havet eller innsjøen er utelukket. I tillegg er det lurt å unngå å bruke sauna de første månedene etter inngrepet.

6. Hudsykdommer 

Alle kroniske og akutte former for hudsykdommer diskvalifiserer deg fra piercingprosedyren.

7. Menstruasjon 

Piercing kan kjennes vondere når du har mensen.

8. Sesong

Du bør vite at det piercede området heles mye saktere om vinteren enn om vår og sommer.

Viktige anbefalinger etter piercingprosedyren

For det første - hygiene! Med alle typer sår inkludert øyenbrynspiercinger er det avgjørende å holde området rent. Etter prosedyren må du ikke hoppe i bassenget, Jacuzzien, sjøen eller annet. Vannet kan inneholde farlige mikroorganismer. Piercingen bør ikke berøres med skitne fingre. Derfor må du vaske hendene dine først med såpe (antibakteriell såpe anbefales), og deretter påføre desinfiserende løsning på det piercede området. Rengjør det piercede området regelmessig og daglig. En steril bomullspad dynket i varmt vann holder til oppgaven. Deretter påfører du en antiseptisk eller saltbasert løsning (salin eller sjøsalt). Husk også på å ikke bruke kremer, lotions, parfymer osv. på det piercede området. Alle former for uvanlige symptomer som puss, rødhet eller inflammasjon bør sjekkes av piercingartisten som gjennomførte prosedyren snarest, eller legen din. Kun da kan man unngå infeksjoner og migrering av piercingen under huden.

HUSK!
Om du merker konstant kløe og det piercede området blir rødt og hovent er dette et symptom på betennelse. Da er det nødvendig å kontakte en spesialist for å be om videre rådgivning om etterpleie.

Øyenbrynspiercing og sminke - kan du påføre brynssminke på det piercede området?

Mange spør om det er mulig å bruke sminke etter å ha fått en øyenbrynspiercing. Under det første helingsstadiet bør du unngå å bruke kosmetikk med alkoholer, og du bør også unngå sminke rundt det piercede området. Derimot kan du forsiktig børste gjennom brynene og nappe øyenbrynet i området rundt piercingen, siden smykker på brynet ditt tiltrekker mer oppmerksomhet på om brynene ser ryddige og riktig pleiede ut. Bruk kvalitetspinsett, så vil prosedyren gå lett for seg!

Etter at huden har helet seg kan du gå tilbake til den vanlige sminkerutinen din. Et piercet bryn tiltrekker oppmerksomhet, så du vil garantert dra fordel fra vakker og pent lagt sminke med kvalitetsprodukter. Et presist definert øyenbryn kan passe perfekt til piercingen og tilfører harmoni til hele ansiktet. Et piercet øyenbryn med uregjerlige eller utstikkene brynshår som er dårlig formede tar vekk fra effekten av hele stylingen, og piercingen drar dermed kun oppmerksomheten mot skavankene - med andre ord er det verdt å ta vare på brynene og utseendet på det piercede brynsområdet. Selv litt forsiktig definering og diskre oppfriskninger med en god brynsblyant kan få brynet til å se mye bedre ut.

Brynspomader er også et ideellt brynssminkeprodukt som er langvarig, intenst og ekstremt formbart. Det lar deg fylle inn brynene, definere formen og tegne opp håraktige strøk. Slik brynssminke vil garantert være siste hånd på verket for piercingen din! Sjekk ut guiden vår om brynssminnkeprodukter og lær deg hvordan du bruker dem.


Kan piercinger skade synet ditt?

Det finnes en ganske normal myte som sier at øyenbrynspiercinger kan påvirke synet ditt negativt. Det er bare tull! Det er umulig å skade den optiske nerven under piercingprosedyren. Derimot er det verdt å huske på at dårlig utført piercing kan risikere å komme borti trigeminalnerven, som kan føre til nevralgi. Derfor bør du velge salongen og piercingartisten din med omhu - bruk tjenester fra kvalifisert personell med gode anmeldelser og mye erfaring.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement