Brynssminke for hud med varme og kjølige undertoner

hva er min type skjønnhet vår sommer høst vinter

Hemmeligheten bak perfekt brynssminke er ikke bare kosmetikk av god kvalitet, men også et passende fargeutvalg som passer hudtypen og fargen din. Hvordan finner vi ut hvilken undertone vi har for å velge riktige brynsprodukter? Er du varm, kjølig eller nøytral? La oss finne det ut!

Hvorfor er det hjelpsomt å vite undertonen din?

Har du noensinne kjøpt en brynspomade som ser pen ut i krukken, men som ender opp med en oransjeaktig farge som ikke passer deg i det hele tatt? Det kan kanskje ha vært fordi produktet ikke passer med hudens undertone. Det er veldig sannsynlig at huden din er kaldtonet og produktet har varmere fargenyanser, som er årsaken til at sminken ikke faller helt i smak.

Ved å vite hudtypen din kan du finne komplementære farger i sminken for å fremheve utseendet ditt. Dette gjelder ikke bare sminke, men også utvalg av klær og stilen din generelt. Det er avgjørende å finne ut av undertonen på huden din for å velge sminkeprodukter riktig. Hvordan finner vi ut hva hudens undertoner er i tillegg til hvordan vi bruker sminke til vår fordel? Hva er din huds undertoner?

Typer hudtoner vs brynssminke

For at sminken din skal se naturlig ut og nyansene til brynskosmetikken skal utgjøre en sammensatt helhet bør du velge dem i henhold til hudfargen din. Det finnes 3 nyansetyper: varm, kald og nøytal, også kalt blandet. Hvordan skiller vi mellom varme og kalde undertoner? Det kan være litt vanskelig og uklart om kjølige eller varme undertoner dominerer huden din. Heldigvis finnes det et par metoder som hjelper deg å forstå undertoner bedre!

Varm eller kald? Hvordan identifiserer vi undertonene våre? 

Det finnes et par typer undertoner til hud - hver av dem har karakteristiske egenskaper som hjelper når vi velger sminkeprodukter. Hvordan finner man ut hvilken hudtype man har? Det finnes mange måter, men her er de som er kjent å fungere best. Finn ut om du har kald, nøytral eller varm undertone!

1. Varm eller kald undertone: gull eller sølv?

Den enkleste måten å finne ut hva undertonen din er er å se hvordan huden din reagerer på varme eller kjølige nyanser. Bruk av smykker i gull eller sølv og sammenlikning av måten de tar seg ut på huden din er en lur måte å finne fram til undertonen din på. Husk på at du ikke bør ha på sminke mens du gjør dette. Det er best å gjennomføre testen i sterkt, naturlig lys, for eksempel ved siden av et vindu. Vi anbefaler deg å ta noen bilder til sammenlikning. Se nøye på huden din og øyefargen - passer de best med smykker i sølv (kald) eller gull (varm)? Hvilken farge ser huden din best ut i? Om sølv framhever skavanker og uønskede ting - om huden ser sliten ut og posene under øynene blir mer synlig - da er nok kjølige toner neppe for deg.

2. Varm eller kald undertone: hudtoneanalyse

Nøye observering av huden din kan fortelle deg hvilke undertoner du har - varm eller kald hudtype. En kjølig hudtype er porselensfarget, med rosa, røde og lilla nyanser. Når det kommer til varme undertoner kan du tenke på gull, gulfarge, lysebrune eller ferskenfargede nyanser. Hud som inneholder oransje farger er varm mens hud med blåaktige pigmenter er kaldtonet.

3. Varm eller kald hudtone: fargen på blodårene dine

Er de grønne eller blå? grønne blodårer dukker opp på huden din om du er varmtonet. Om du ser blå blodårer på håndleddene dine - har du kjølige undertoner. Det er avgjørende at du ser på dem mens du står ved siden av et vindu. Om du ser en blanding av begge eller er usikker er du mest sannsynlig nøytral.

4. Hudundertonetest vs sminke

En flott måte å finne fram til hudtypen din på er å fikse sminken din på to forskjellige måter. Bruk en varmtonet blush på et kinn (fersken, korall, oransje) og en kaldtonet rosa på det andre. Sett deg ved vinduet i sterkt dagslys og se hvilken fargenyanse som smelter inn i huden og ser bedre ut, lysner opp og tilfører en sunn, glødende farge. Om du ser bedre ut i varmtonet blush er du selvfølgelig varmtonet, og om en kaldtonet rosa framhever skjønnheten din er du nok kjølig i tonen.

En liknende test kan gjennomføres med leppestifter: bruk et produkt i fargen fuschia, lys perlerosa eller rød, som domineres av blå toner. Sett opp håret, ta et bilde og fjern sminken for å gjenta prosessen med en ferskenfarget, varm nude eller brun leppestift. Ta et til bilde i samme belysning og sammenlikn dem.

5. Sammenlikne deg selv med en kjendis

Bli inspirert av kjendisene! Antrekkene og sminkelooksene deres analyseres ofte av makeupartister i magasiner. Finn en filmstjerne eller sanger som har liknende hudtone som deg og les om hva proffene forteller om dem. Er personen du tenker på beskrevet som en varmtonet eller kaldtonet hudtype? For eksempel er Sophie Marceau en varmtonet høst, Laetitia Casta er en varm vår, Clemence Poesy er en kjølig sommer og Audrey Tatou en kaldtonet vinter.

Hudtonetyper: sesongbetonte hudtoner

Fordi vi nevnte hudtypene for vår og høst er det på tide med en forklaring. Sesongbaserte hudtoner hjelper deg å fastslå "temperaturen" på huden din, og den vanligste måten å inndele på er med fargeanalysen over fire årstider. Den grunnleggende inndelingen i de tidligere nevnte hudtypere ser ut som dette:

 • Vår - lys, varm
 • Sommer - lys, kald
 • Høst - mørk, varm
 • Vinter - mørk, kald

Husk!
Den sesongbaserte hudtypeklassifiseringen er hjelpsom men veldig generell. Det finnes mange undertyper som faller inn i 12 fargetyper av ulike nyanser. I tillegg finnes det folk som har en blandet (nøytral) hudtype så både varme og kalde toner kan passe dem. Dette viser oss at vi alle er veldig forskjellige fra hverandre: hud i tillegg til hår og øyenbrynsfarger er individuelt for hver av oss - det er komplisert å finne fram den nøyaktige skjønnhetstypen for å kunne etterfølge faste regler. Mangfold er vakkert, husk det!

Kald hudtype

 • Sommer - kjølig, melkeaktig hudtone med rosa og beige undertoner. Klarblå, grønne, hasselfargede eller lysebrune øyne. Hår: lyseblond, askeblond, platina eller lysebrun. Huden blir lett brun og blir mørkere på noen dager.
 • Vinter - høy kontrast mellom hud og hår, også kalt "Snøhvit-typen". Veldig lys hud med kjølige, olivenfargede undertoner. Blå, mellombrune eller svartbrune øyne. Blir fort brun.

Varm hudtype

 • Vår - varmtonet hud, ofte med massevis av fregner. Blå, grønne eller lysebrune øyne. Lyseblondt eller jordbærblondt hår med karamellfargede eller rødlige undertoner. Huden blir lett brun og har tendens til å bli rødsprengt.
 • Høst - lys, varm hudfarge dominert av ferskenfargede og gullaktige nyanser. Rødt eller mørkebrunt hår med dyprøde eller gyldne undertoner. Blir ikke brun, kan ha fregner.
Fun fact!
En hudtone kan endre seg gjennom livet ditt! Avhengig av om du blir brun eller endrer hårfargen din kan hudtypen din virke litt kaldere eller varmere. Dette kan legges merke til når du bruker en ny leppestiftnyanse etter sommeren og den plutselig ser bedre ut enn den pleier.

Hvordan velger man fargen på brynsproduktene riktig?

Som med alle andre fargeprodukter er brynssminkeprodukter laget med en spesifisert fargetemperatur. Derfor bør du finne ut hvilke fargetoner du passer for å kunne velge riktig nyanse av brynspomaden, blyanten eller pudderet ditt ved å prøve farger som passer håret, brynene og hudtonen din. Den bør likne på fargen på øyenbryn og hår, men skal ikke være identisk. Om håret ditt består av et par nyanser fokuserer du på den som er nærmest ansiktet ditt. Når du velger brynspomade bør du velge alternativet som er en nyanse lysere enn fargen på brynene dine.

Når det gjelder sminke antas det at kjølige eller nøytrale nyanser dominerer med mindre undertonene dine ligger langt mot varmsiden og håret ditt er mørkebrunt, kastanjefarget eller brennende rødt. Husk på at naturlighet er avgjørende for sminken - overdrevne bryn og farger som er for mørke ser groteske ut og får deg til å se eldre ut, mens ansiktstrekkene dine virker skarpere.

Et tips!
 • Om du ser bra ut i nyanser fra høst/vinter, velg en mørkere produktfarge.
 • Om diskre farger passer deg bedre, velg en lysere nyanse.

En brynspomade er et fantastisk brynsprodukt uavhengig av typen og tykkelsen på øyenbrynene dine. Konsistensen den har lar deg fremheve brynskanten presist og på stilig vis. Pomadene er i stand til å kamuflere alle unormaliteter og sparsomme områder for å fylle hele brynet med farge. I tillegg lar den oss sette opp hverdagssminke, i tillegg til mer dristige kveldslooks. Den er helt uvurderlig om du ønsker å friske opp permanent brynssminke.

En brynsblyant er enda et brilliant produkt som framhever nederkantene og gjenoppretter riktig geometrisk fasong. Prinsippet for utvalg av de riktige fargene er det samme: produktfargen bør passe hudtonen din uten å skape dissonans. En bra øyenbrynsblyant passer bra både til konturering og innfylling av hele øyenbrynsbuen med farge, men også for tilførsel av ekstra, håraktige linjer og framheving av brynshalen. Det er viktig at produktet er tynt nok, har perfekt hardhet og strålende pigmentering - dette garanterer deg fenomenal sminke.

Brynssminke for varme og kjølige hudtyper 

 • Brynssminke for varmtonet hud

Vår og høst, hør her! Hvilken brynssminke passer varmtonede hudtyper best? Fokuser på å innføre mange varme og nøytrale nyanser. Vår bør velge lyse farger med varme trekk: brun og beige. Høst på den andre siden bør prøve seg på brun- og beigetoner dominert av rød, oransje og gyldne aksenter.

 • Brynssminke for kaldtonet hud

Vinter- og sommer-typene karakteriseres av kjølige undertoner i huden. Om du faller i denne kategorien bør sminken din bestå av kjølige (lyse eller mørke) bruntoner og gråaktige nyanser som passer hårfargen din. Vinterjenter ser best ut i framhevede, rentonede nyanser, mens sommer passer i grå og taupe (en nøytral blanding av beige og grå). Det er best for sommertyper å unngå svarte eller jordfargede nyanser.

 • Brynssminke - nøytrale farger. Perfekt for alle hudtoner 

Det er verdt å huske på at det finnes fargenyanser som til motsetning fra varme eller kalde typer er hverken kjølige eller varme i temperaturen. Dette er en flott løsning for de som syns det er vanskelig å fastslå hudtypen sin.

Når det kommer til nøytrale fargevalg i skjønnhetsprodukter er fargetemperaturen alltid skrudd ned. Det finnes ingen varme nyanser som rødt eller oransje, eller kjølige pigmenter som blå eller lilla. Fordi de harmoniseres med alle andre farger passer disse nyansene et bredt utvalg hudtyper, inkludert blandede hudtyper.

Nøye uttenkte brynssminkeprodukter tilbyr som regel også nøytrale fargevalg: dette er et sikkert alternativ fordi sminken ser harmonisk og sammensatt ut, uavhengig av hvilke nyanser du bruker i sminken din. Øyenbryn som fylles inn med nøytrale nyanser går godt til både varme- og kaldtonede øyenskygger, foundations eller leppestift.

Nanobrowprodukter - farger til varme, kjølige og nøytrale hudtyper

Om du ønsker å velge en perfekt fargenyanse på brynssminkeproduktet ditt kan du prøve ut det brede kosmetikkutvalget Nanobrow tilbyr. De inkluderer vakre brynsprodukter dedikert til alle hudtoner, så du slipper å ha problemer med å få en til å stå i stil med de varme, kalde eller nøytrale nyansene dine. Produktene fra Nanobrow er svært populære og kvaliteten og de raffinerte fargeutvalgene lar alle kvinner finne sin perfekte brynsmascara, blyant eller pomadefarge. Se selv og bruk feilfri sminke hver eneste dag. Nanobrow er virkelige eksperter når det kommer til nydelige bryn!

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement