Øyenbrynsstussing - Er det Verdt det og Hvordan Gjør Man Det?

Hvordan trimme øyenbryn?

Perfekt formede øyenbryn skaper harmoni i hele ansiktet. Det er derfor vi er så ivrige på å få dem til å formes pent. Det finnes mange måter å stusse øyenbrynene på. En populær trend er å stusse dem med øyenbrynsbarberer, elektrisk eller manuell. Er du kjent med dette redskapet? Her forklarer vi hva en brynsbarberer er, hvordan den brukes og om den egentlig kan erstatte pinsetten?

Hva er øyenbrynsstussing?

Stussing betyr justering av lengden på uønskede brynshår. Dette er annerledes fra napping fordi det ikke fjerner hele håret - hårsekken står uberørt igjen på hudens overflate. Stusseren beskjærer dem skånsomt uten ubehaget som oppstår mens du napper. Øyenbrynsstussere er designet både for menn og kvinner og kan også brukes til fjerning av ansiktshår (bart og skjegg) og til pleie av kinnskjegg.

Hva er en øyenbrynsstusser?

Øyenbrynsstussing utføres som regel med en brynsbarberer. Dette er et veldig nyttig brynsstylingredskap som gir ønsket fasong til brynsbuene. En stusser er en liten og tynn høvel med håndtak og et knivblad. Den lar deg raskt og enkelt barbere og stusse håret på små hudområder.

Hvordan fungerer en øyenbrynsstusser?

En stusser er en flott måte å raskt og enkelt ta vare på ansiktshår (ikke bare på øyenbrynene). Stusseren lar deg bli kvitt individuelle hår, jevne ut hele brynslinjen, stusse kun utvalgte områder (oftest stusser vi indre brynskant og området mellom øyenbrynene), og forbedrer fasongen deres.

Øyenbrynsbarberer eller pinsett - hvilken bør man velge?

Du bør huske på at selv om en øyenbrynsbarberer er veldig nyttig og praktisk kan den ikke erstatte pinsetter. Verktøyet er verdsatt for mindre oppfriskninger av brynsfasongen eller for å definere kantene. De lar deg også jevne ut lengden på brynshårene og fjerner de sta hårene som vokser fram hele tiden. Derimot fungerer dette redskapet veldig kortvarig og effektene varer opp til 3 dager, da de stussede hårene begynner å vokse tilbake og bli synlige. Derfor er det verdt å investere i et bra par pinsetter for å nappe hårene som vokser utenfor brynskanten for en mer langvarig effekt - du vil definitivt ikke klare deg uten dem!

Husk!
Øyenbrynsstussere har sine begrensninger. Det er bedre å bruke den kun til detaljkrevende oppfriskninger og ikke til å forme fram en ny brynsfasong. For mye napping i disse tilfellene fører bare til katastrofe. Det er best å bruke den når øyenbrynene kun trenger mindre justeringer.

Hva bør man stusse brynene med? Stusser, saks eller brynsepilator?

Utvalget av redskaper til øyenbrynsstussing er virkelig bredt. Om øyenbrynene dine er for tykke, lange eller uregjerlige kan du temme og style dem med saks eller det mest populære og brukervennlige verktøyet - en øyenbrynsbarberer, som finnes i mange varianter og modeller. For å fjerne sta småhår velger mange også å prøve en tradisjonell laserepilator, fordi den følger med en spesiell tupp til fjerning av ansiktshår.

1. Øyenbrynsepilator - er det verdt det?

Den fungerer om du ønsker å fjerne sta, enkle brynshår, men passer ikke særlig godt til styling og stussing av brynene. En liten tupp muliggjør prosedyren og retter laserstrålen mot ønsket område - bare trykk den inn i huden, så er du ferdig. En laserbrynsepilator er ikke helt smertefri fordi den ødelegger håret med roten - hårsekken. Du bør huske på dette og bruke redskapet med varsomhet.

2. Øyenbrynssaks - er det verdt det å bruke dem?

De er ganske små og brukervennlige og har kortere knivblader, som gjør dem enkle å manøvrere rundt øyenbrynene. Øyenbrynssakser er litt buede på tuppen for å gjøre det enklere å holde dem langs huden så stussing av hår selv på små områder av øyenbrynet er enklere. De følger ofte med en liten, fjernbar børste som lar deg børste gjennom øyenbrynene mens de stusses. Børsten holder også hårene på plass og forhindrer at de beveger seg under prosedyren. Stussing av øyenbryn med saks er veldig enkelt - bare stuss tuppene og sørg for at du klipper hårene i en jevn linje. Derimot er øyenbrynsstussing med saks faktisk ikke særlig populært - de er ikke like presise som en barberer og kan være vanskelig å bruke på buskete bryn. Uten øvelse og erfaring kan du ende opp med å skade deg selv ved et uhell eller ødelegge brynsfasongen din.

3. Øyenbrynsbarberer - hvordan brukes den og hvilke resultater gir den? 

Hvordan brukes en øyenbrynsstusser? Det er enkelt! Simpelthen trykk bladet forsiktig mot huden og beveg den sakte imot hårets vekstretning. Om du ikke vet hvordan du får til den beste øyenbrynsfasongen mens du stusser brynene dine kan du finne en spesiell tupp som gjør det lettere å komme fram til en øyenbrynsform som passer ansiktet ditt. Du kan også prøve brynskartlegging med tråd eller pinne.

Om du bare skal stusse delen av øyenbrynene dine nær øyets innerkant kan du løfte hårene forsiktig og stusse dem så de kommer rundt 1.5-2 mm over øverste brynskant: bare børst øyenbrynene og stuss hårene som stikker ut utenom linjen. Stussede øyenbryn ser mer naturlige ut og er mye enklere å style. Det er lurt å massere litt naturlig olje inn i brynene for å formykne hårene etter stussingsprosedyren.

Øyenbrynsstussing - mer informasjon 

1. De stussede brynshårene vokser tilbake med samme tykkelse langs hele brynslengden. For enkelte er slike resultater utelukkede, men det finnes også mange fans av teknikken. For de som har sparsommelige og tynne øyenbryn kan brynshår med samme tykkelse langs hele lengden gi effekten av fyldige, fremhevede og ordentllig definerte bryn.

2. Stell brynene din maksimalt 3 ganger i uken, så du ikke forstyrrer fasongen og symmetrien. Dette beskytter deg også mot å stusse dem for korte.

3. Husk på å opprettholde riktig symmetri på øyenbrynene dine - stuss dem så de likner på hverandre.

4. Du trenger ikke stusse hele øyenbrynet ditt - noen ganger trengs det bare å stusse de lengste hårene.

5. Stedet du velger å stusse brynene dine på bør ha gode lysforhold. Dette sørger for at du ser hvordan du stusser og oppnår riktig hårlengde.

6. Husk på å tenke riktig hygiene når du bruker en barberer. Om du bruker en elektrisk barbermaskin er det viktig å bytte ut knivbladet regelmessig. En manuell barberer fungerer som en vanlig barberhøvel: den bør erstattes etter noen få bruk.

7. Etter stussing av brynene er det god praksis å børste gjennom dem med en spolebørste til de blir vant til den nye formen sin.

Øyenbrynsstusser - typer

  • Manuell øyenbrynsstusser

En manuell øyenbrynsstusser likner på en liten engangsbarberhøvel, men med annen fasong. Det komfortable, lille håndtaket og riktig formede knivbladet lar deg raskt barbere av uønskede brynshår, selv de aller korteste av dem. Hovedfordelen med manuelle øyenbrynsstussere er lav pris, på samme vis som med vanlige engangshøvler. Uansett bør du huske på at de skal erstattes regelmessig av hygieniske årsaker fordi knivbladene mister skarpheten sin relativt raskt.

  • Elektrisk øyenbrynsstusser

Et alternativ til engangsbrynsstussere. De er veldig populære og mer presise: knivbladene berører ikke huden, som gjør dem tryggere å bruke. Elektriske stussere er ofte flerbrukbare: de har flere byttbare tupper som lar oss stusse både øyenbryn og andre ansiktsområder rundt ører, bart, sideskjegg og til og med nesehår. Mange av dem lar oss stusse håret til lengden vi selv ønsker. Den elektriske øyenbrynsstusseren kan være batteridrevet eller kreve tradisjonell lading. Dette gir deg flotte muligheter for presis øyenbrynsforming.

Stussede øyenbryn - hvordan opprettholder man effekten?

Bryn som stusses med høvel ser spektakulære ut, men noen ganger mister de fasongen sin allerede neste dag, som ødelegger for den ønskede effekten. Om du vil at de børstede og stussede øyenbrynsbuene skal se perfekte ut i lang tid bør du prøve ut øyenbrynslaminering! Denne prosedyren er like enkel og kan lett gjennomføres hjemmefra. Den kan også utføres av en kvalifisert skjønnhetspleier. Lamineringsbehandlingen sørger for at øyenbrynene dine opprettholder den perfekte fasongen i mange uker, og ikke bare en dag eller to!

Hvor ofte bør jeg stusse øyenbrynene mine?

Hele stussingsprosedyren for øyenbrynet tar ikke lang tid: vanligvis mellom 5 til 15 minutter. Øyenbrynene dine vokser tilbake innen 3 uker, så du bør gjenta denne prosedyren ganske ofte. Mange mener at øyenbrynene til og med skal stusses hver 2-3 dag, siden de vokser tilbake veldig raskt og blir synlige igjen.

Hvordan kjøper man en god øyenbrynsstusser?

For å kjøpe en bra stusser er det viktig å undersøke designet, spesielt fasongen og kostnaden for modeller, antallet tupper, strømforsyning (batterier eller kontakter) og kvaliteten på materialene som ble brukt av produsenten. Stussere med blader i rustfritt stål er det beste valget. Håndtaket skal være laget av høykvalitetsplast - dette gjør stusseren lettere og kan gjøre prosedyren mer komfortabel for deg.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement