Måter å Eliminere Hengebryn På

Hvordan heve øyenbrynene dine?

Hengende øyenbryn er et vanlig symptom på aldrende hud, som mangler mer og mer elastisitet og fleksibilitet over tid. Hengebryn følger ofte tett sammen med hengende øyelokk, som skaper en synlig hudfold som ikke er spesielt aestetisk tiltrekkende. Heldigvis finnes det mange måter man kan håndtere hengebryn på. Lær mer om dem!

Hva forårsaker hengende øyenbryn?

Mange mennesker i høyere alder sliter med problematiske hengebryn, siden hovedårsaken er tap av fleksibilitet og elastisitet i tillegg til svekking av muskler og kollagenfibre. Denne effekten av aldring av huden er dessverre uungåelig. På den andre siden er hengende øyenbryn kun en del av ansiktet som kan være symptom på problemer med ansiktsnerver og musklatur. Det finnes mange flere faktorer som medvirker til dannelse av hengende øyebryn.

Hengende øyelokk - ptose 

Ptose er det tilstanden hvor øvre øyelokk henger kalles. Det kan forårsakes av ulykker, skader på nervene som kontrollerer øyelokkmusklene og utstrakte eller svake muskler. Ptose behandles ikke med farmakologisk terapi eller rehabilitering, men blefaroplasti er i stand til å eliminere den. Det er verdt å vite at ptose ikke bare handler om utseende - den kan føre til mindre plass på øyelokket og tildekking eller blokkering av pupillen. De som sliter med ptose opplever ofte synsutmattelse, ubehag i øyelokk og hodepiner. Blefaroplasti kan gjenopprette sikkerheten og komforten i livet.

Hengende øyenbryn og ansiktstrekk

Visste du at hengende øyenbryn kanskje ikke bare er grunn til bekymring men også kan føre til fysiske konsekvenser? Den tidligere nevnte visuelle utmattelsen og det kroniske ubehaget kan føre til frustrasjon. Utseendet på øyenbrynene har stor innvirkning på måten ansiktet tar seg ut på. Hengende øyenbryn fører til hengende øyelokk som medfører en optisk redusering av øynenes størrelse, som har negativ effekt på ansiktet. Dessverre ser de med hengebryn og hengelokk trøtte og mye eldre ut enn de er. Det er derfor det er verdt å vurdere en øyebrynsløftende behandling, da den kan gjenopprette et ungdommelig utseende i ansiktet. På hverdagsbasis kan sminke hjelpe, som er det de neste delene av artikkelen omhandler.

Hvordan fjerner vi hengende øyebryn?

1. Hjemmebaserte metoder for hengende øyenbryn

Kan problemer med hengende øyenbryn kureres med hjemmeløsninger? Du kan sikkert ta forebyggende handling og styrke musklene i dette ansiktsområdet. Forebyggende tiltak undervurderes enda av folk når de faktisk synlig kan styrke huden med aktive ingredienser som forhindrer hudens aldringsprosesser og dermed også håndterer problemer med slapp hud over øynene. Trening av ansiktsmusklene er også veldig gunstig - gjør øvelsene i noen minutter om dagen så vil du merke overraskende resultater. Vurder å massere huden forsiktig for å stimulere mikrosirkulasjonen og gi kollagensyntesen et løft. Du kan gjøre dette med hendene, en spesiell masserer eller gua sha steiner. Husk på at solstråling rammer huden negativt og fører til fotoaldring. Ikke overeksponer deg ovenfor solen og sørg for å beskytte huden din med solkrem i høy faktor.

Viktig!
Jo tidligere du begynner å bry deg om å pleie huden rundt øynene og øyenbrynene dine, jo mer forsinker du hudens aldringsprosesser. Hengende øyelokk dukker sjeldnere opp for de som begynner å bruke de riktige produktene på riktig måte, kombinert med skånsomme massasjer.

Hengende øyelokk - øvelser, ansiktsyoga

Muskler i underhuden er ansvarlige for hengende øyenbryn, så det er avgjørende å trene dem! Det som derfor fungerer perfekt her er ansiktsyoga og en rekke spesialformulerte øvelser som forbedrer ansiktets elastisitet og stramhet.

2. Aestetiske medisinske behandlinger mot hengende øyenbryn

  • Botulinum toksin

Botulinum Toksin - også kjent som botox - stopper opp i overføring av nevromuskulære signaler, som svekker spesifikke ansiktsmuskler. Dette fører til utglatting av rynker og oppstramming a huden. Dette kan også reparere hengende øyelokk. For å få til dette injiserer legen botox inn i området rundt tinning og panne. Prosedyren er rask, smertefri og ikke-invasiv. Kun en uke etter behandlingen blir øyenbrynene synlig løftede, og effekten varer i opp til 6 måneder.

  • APTOS tråder - skalpellfritt løft

Prosedyren innebærer innsetting av tråder i bløtvevet som øker produksjonen av kollagenfibre, elastan og hyaluronsyre. De kan oppløses, men effekten med løftede øyenbryn henger igjen. Resultatene er synlige rett etter prosedyren og kan vare mellom 18 og 24 måneder.

  • Hudoppstramming med radiofrekvenser, RF-behandling

De elektromagnetiske bølgene varmer opp de dypere hudlagene og stimulerer gjenoppbygging når varmen sammenpresser kollagenfibrene for å fremme formering av nye. Behandlingen forårsaker bevisst skade på vevet for å tvinge det til å gjenoppbygge seg selv. Effekten er løftede bryn og øyelokk. Det anbefales å dra på oppfriskningsavtaler opp til 3-6 ganger.

  • HIFU-brynsløft

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) er en ikke-invaderende behandling som strammer opp og glatter ut huden. Den tar mellom 15 og 40 minutter. HIFU fungerer ved å introdusere ultralydenergi i de dypere hudlagene. Behandlingen øker temperaturen på hudvevene til mellom 65-75 grader Celcius, som forårsaker bevisst mikroskade og tvinger fram en naturlig helbredningsprosess - kollagensyntesen. Dette fører til permanent oppstramming av huden og redusering av synlige rynker og slapp hud. Huden blir regelmessig gjenoppbygget og stramheten forbedres - bare en behandling lar deg eliminere rynker og hengende øyelokk fullstendig.

  • Hyaluronsyre mot hengende øyelokk

Et av de vanligste behandlingene mot hengende øyelokk er å sette inn ikke-tverrbundet hyaluronsyre under huden. Hudens tetthet, elastisitet og fuktighetsnivåer blir synlig forbedret. Hyaluronsyren fyller inn områder som mangler fasthet hvor underhudsvevet har flyttet på seg. Den gigantiske fordelen behandlingen har er at den passer den kjemiske strukturen på menneskehuden, som gjør at effektene kan vare i over et år.

  • Hengende øyenbryn og blefaroplasti

Blefaroplasti er en invasiv behandling ment for å korrigere hengende hud. Den involverer å gjennomføre et inngrep i folden på øvre øyelokk. Overflødige mengder hengehud og fettvev fjernes, og deretter blir såret lukket med veldig tynne sting så arrene blir nesten umerkbare.

  • Sminke for hengende øyelokk

For å minimalisere synligheten av hengende øyelokk er det verdt å lære hvordan man legger sminke på en måte som gjør dem mindre plagsomme. Denne typen sminke kan optisk løfte øyelokket og få øyet til å se større ut.

Det som er viktig her er spill med lys og skygger: bruk en mørkere fargenyanse i innerhjørnet på øyet og påfør den langs midtparten og innerhjørnet. Effekten av et større øye kan også oppnås ved hjelp av et matt, veldig lyst beige pudder rett under øyenbrynet. Husk på at nederste øyenbrynskant bør være kraftig framhevet. Du kan også få til dette med en blyant eller brynspenn, men den mest langvarige effekten kan oppnås med en god, formbar pomade.

Lange, fyldige vipper blir din allierte når du prøver å kamuflere hengende øyelokk, siden de tar oppmerksomheten vekk fra øyevippene.

Sminke for hengende øyelokk - steg for steg

Sminke for hengende øyelokk - steg 1

Påfør en øyenskyggebase eller primer av god kvalitet på hele øyelokket og over det. Du kan også bruke concealer.

Sminke for hengende øyelokk - steg 2

Ta fram: 2-3 fargenyanser, en ganske mørk, en middels og en tredje veldig lys. Påfør den mørkeste nyansen i ytterkanten av øyet og de to andre på midten og innerst hvor du ønsker å optisk forstørre øynene. Deretter bruker du den aller lyseste fargen under øyenbrynet ditt og i innerhjørnet. Dette tilfører enda mer definisjon og dybde til øynene dine.

Sminke for hengende øyelokk - steg 3

Sminken ser mer presis ut om du bruker en hvit eller beige blyant og påfører den langs vannkanten.

Sminke for hengende øyelokk - steg 4

Påfør mascara på vippene dine eller bruk falske vipper - husk på at jo lengre og tykkere de er, jo bedre tar de oppmerksomheten vekk fra øyelokkene dine.

Husk på utseendet på øyenbrynene dine

Det er verdt å huske på at det fullførte resultatet for sminken din ikke kun bestemmes av produktene du bruker. Måten øyenbrynene dine tar seg ut på er også avgjørende - de bør være velpleide og riktig formede. Symmetriske, ryddig-utseende øyenbryn får øyet ditt til å virke større enn det faktisk er. Den riktige fasongen lar deg forme brynsbuen med highlighter. Husk på at de nye, utvoksende hårene er spesielt merkbare om du har hengende øyelokk fordi de overbelaster ansiktet med tilstedeværelsen deres og gir inntrykk av tunghet i øynene.

Hengende øyelokk - kremer

Visste du at du kan forhindre effekten av hengende øyelokk med riktig pleie og skjønnhetsprodukter? Begynn å påføre ordentlige øyekremer fra tidlig alder. Husk på at produktene bør velges i henhold til alderen vår, da de bør tilføre riktig mengde fuktighet. Det anbefales at de inneholder store mengder hyaluronsyre. Påfør produktene ved å begynne fra innerste hjørne. Arbeid deg mot innerste hjørne og masser forsiktig huden med sirkelbevegelser. Riktig påføring kan kombineres med en massasje - et slikt rituale bør bli et avgjørende element av den daglige hudpleierutinen din.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement