Hvordan kan man Få Fyldige, Tykkere Bryn? De Beste Metodene for Øyenbrynsvekst

Hvordan få øyenbryn til å vokse ut igjen?

Er brynene dine tynne og sparsommelige? Venter du på at de skal vokse tilbake, uten at noe har endret seg på mange måneder? Mange kvinner klager over gjentatte forsøk på å få brynshårene sine til å gro over mange år. "Hvorfor vokser ikke brynene mine tilbake?" er et av de vanligste spørsmålene som går igjen på skjønnhetssalongene. Kan man få dem til å vokse raskere? Lær deg hvordan du kan få fyldigere bryn raskt - les videre for de beste metodene.

Hvorfor vil ikke brynene mine vokse?

Det finnes mange årsaker til at øyebrynshårene ikke vil vokse. De vanligste blant dem er:

 • Feil pleie av øyeområdet: Å bruke feil hudpleie- og sminkefjerningsprodukter kan føre til allergiske reaksjoner og irritasjon av hårsekkene. Overforbruk av ulik kosmetikk eller feil bruk av dem kan også være en årsak. Du bør også tenke over om du fjerner øyensminken din skånsomt nok.
 • Alder: Aldringsprosessen alle av oss gjennomgår til slutt påvirker utseendet vårt, i tillegg til brynshårene. Øyenbrynene blir nemlig svakere og antallet hår reduseres når vi blir eldre.
 • Dårlig immunitet: Dette er ofte synlig gjennom dårligere hud, hårtap og uttynnende bryn og vipper.
 • Værforhold: Iskulde, sterkt sollys, luftforurensning og smog kan også ha negativ effekt på brynenes tilstand.
 • Cellegift: Kreftbehandlinger og medisiner kan forårsake tap av hår på hode, bryn og vipper.
 • Enkelte medikamenter: Spesielt tenker vi her på langvarige antibiotikabehandlinger.
 • Mangel på vitaminer og mineraler: Om du ikke får i deg nok vitaminer, mineraler og omega-fettsyrer kan dette gjøre brynstilstanden verre.
 • Enkelte hud- og hodebunnstilstander: Alopecia, atopisk dermatitt, seborreisk dermatitt, psoriasis og soppinfeksjoner.
 • Ubalanse i hormonnivåer: For eksempel ved graviditet eller etter fødsel.
 • Midd: Parasitter som lever på innsiden av hårsekkene.

Kan brynene slutte å vokse?

Brynsveksten er naturlig treig, men om du napper hårene regelmessig er det mulig at brynshårene simpelthen slutter å vokse tilbake. Mange kvinner sliter med dette problemet, spesielt de som etterfulgte den "syltynne" brynstrenden på 90-tallet og som nappet brynshårene for å oppnå de ekstremt tynne brynsbuene sine. Takknemligvis finnes det både behandlinger og produkter som stimulerer vekst og som kan hjelpe med å få nye brynshår til å vokse tilbake.

Årsaker bak tynne bryn

Brynshår som faller overflødig ut er også et annet populært problem. Naturligvis bør du ikke være bekymret om du mister et par brynshår om dagen. Om du derimot legger merke til tomrom i brynsbuene dine bør du ta handling. Overflødig utfall av brynshår forårsakes av det samme som stopper hårveksten - i begge tilfellene er det forbundet med forstyrring av den anagene vekstfasen.

Brynets vekstfaser - øyenbrynenes livssyklus

For å forstå hvorfor brynene slutter å vokse bør vi ha oversikt over vekstfasene deres. Her finner du tre av dem.

 • Anagen - dette er når hårene vokser og cellene forplanter seg i hårstrukturen. For brynene kan denne perioden ta mellom en til to måneder. Rundt 10% av brynshårene dine er i den anagene fasen.
 • Katagen - tar mellom en til to uker; håret slutter å vokse.
 • Telagen - tar mellom to til fire måneder; det såkalte hvilestadiet, rett før håret faller ut.

Om hårveksten ikke forstyrres vil alle de 3 fasene oppstå på riktig tid (et lite hår vokser rundt 0.40 mm per dag). Dessverre kan brynets livssyklus forstyrres av faktorene vi nevnte ovenfor, som forlenger telagenfasen og forhindrer den anagene. Som konsekvens vil det dermed ta flere uker eller måneder før brynshårene vokser tilbake.

Hvordan får man brynene til å vokse tilbake? 

Hvordan kan man stimulere økt brynsvekst? Hvordan får man bryn som nekter å vokse tilbake til å gro? Kan man forskynde vekstfasen? Du har sikkert spurt disse spørsmålene om brynene dine er tynne og sparsomme. Det viser seg at det er mye vi kan gjøre for å få penere, bedre bryn.

 1. Om det lar seg gjøre bør man prøve å eliminere alt som kan ha en negativ effekt på brynsveksten.
 2. Gå gjennom hudpleie- og sminkeproduktene dine (også sminkefjerner) - finnes det noen av dem som kan forverre tilstanden på brynene?
 3. Ikke gni på brynene når du fjerner sminken din.
 4. Innfør vitaminene A, B12, B7, C, E, D, biotin og omega 3-fettsyrer i kostholdet ditt.
 5. Om du bruker en type behandling bør du alltid være varsom og følge instruksjonene på pakningen, for eksempel ved å ikke la et fargeprodukt sitte lengre enn anvist.
 6. Besøk en skjønnhetssalong og la en profesjonell estetiker definere formen på brynene dine. Ikke overnapp hårene. Du skal kun nappe hårene som faller utenfor den oppmarkerte formen.
 7. Velg de riktige brynspleieproduktene (slik som et øyenbrynsserum) og bruk det regelmessig for å styrke brynshårene.
 8. Benytt deg av oljer, som for eksmepel ricinusolje eller arganolje for å forebygge mot tørrhet og skader.
 9. Sørg for at brynsproduktene dine er av god kvalitet.

Øyenbrynsserum - den raskeste måten å stimulere brynsvekst på

Å bruke et øyenbrynsserum er den beste måten man kan få brynene til å vokse igjen på. De er laget spesielt for å stimulere økt hårvekst og forlenger den anagene vekstfasen. Takket være dette kan brynene vokse seg fyldigere, tykkere og med ønsket tetthet og fasong. Et bra serum er en livredder for alle de som ønsker seg lengre, tykkere bryn på kort tid.

Mange mennesker kommer innom salonger med ønske om å få brynene tilbake raskt, og spør hvordan de får det til på en uke. Selv om 7 dager ikke er nok til å oppnå tykkere, tettere bryn kan de beste serumene forbedre hårtilstanden vesentlig innenfor rundt 2 uker. De mest avanserte produktene har vekstforsterkende innhold og botaniske ekstrakter som styrker, nærer og forskjønner brynene.

Hvor lang tid tar det å få brynene til å vokse seg lengre og tykkere?

Mange mennesker lurer på hvor lang tid det tar å få håret til å vokse tilbake. Om vekstfasen ikke blir forstyrret kan det ta alt mellom et par uker til noen måneder. Du bør være klar over at brynshårene ikke kommer til å vokse tilbake på samme tidspunkt - man må være tålmodig. Det kan hende at bare noen få hår vokser tilbake og at du fortsatt har tomrom i brynsbuene - da er det på tide å forbedre dem med et bra serum og oppgradere behandlingen med kosttilskudd eller hjemmeløsninger mot sparsommelige bryn.

Hjemmebehandlinger for tykkere bryn

Hva annet kan du gjøre for å få brynene til å vokse? Det finnes enkelte hjemmeløsninger som kan føre til tykkere bryn. Sjekk ut de mest populære metodene.

RICINUSOLJE TIL BRYNENE

Dette er en pålitelig og svært populær ingrediens for tykkere bryn. Denne oljen er utpresset fra ricinusbønner, inneholder ekstraordinære ingredienser og har liknende oppbygging som keratin, som er det menneskehår består av. Det er derfor ricinusolje er uslåelig når det kommer til å nære brynene og hjelpe dem med å vokse tilbake. Fordi den er tykkere enn de fleste oljer renner den ikke av etter påføring.

BØRSTING, ELLER ØYENBRYNSMASSASJE

Visste du at å børste brynene dine hver dag ikke bare sørger for at de vokser i riktig retning, men at det også stimulerer blordsirkulasjonen og vekst? Man skal helst bruke spolebørste; mange brynssett har dem inkludert. Du kan også rengjøre en brukt mascarabørste og bruke den til dette formålet.

EGGEPLOMME TIL BRYNENE

Keratin er en kraftfull ingrediens for øyenbrynene, og stoffet finnes også i eggeplommer. Enkelte jenter liker å bruke det i brynshårene sine. Spre litt eggeplomme i brynshårene og skyll ut etter ca. 20 minutter. Gjennomfør behandlingen to ganger i uken.

Øyenbrynsvekst - effekter

Om du vil gjøre veksten av øyenbrynene dine raskere og forbedre behandlingen med et spesielt serum, kan det hende du lurer på hvilke effekter de har. Regelmessig bruk at et øyenbrynsserum vil:

 • gjøre øyenbrynsveksten mye raskere
 • stimulere utskudd av nye "baby" hår
 • tilføre dyptgående næring og styrke til brynene
 • etterlate dem glansfylte og fuktige
 • øke motstandsdyktigheten for skader
 • gi brynene en intens, vakker farge

For å sørge for at øyenbrynene dine vokser seg sterke og vakre kan du kombinere et øyenbrynsserum med din utvalgte hjemmebehandling. Da vil du garantert oppnå sunne og tykke brynsbuer.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement