13 Vanlige Øyenbrynstabber

hva er galt med øyenbryn

Det sies at øyenbrynene rammer inn hele ansiktet, og har stor påvirkningskraft for det fysiske utseendet vårt. Flere undersøkelser viser derimot at de fleste kvinner ikke er helt fornøyde med måten brynene deres ser ut på. Om du er et av dem bør du fortsette lesingen. Om et øyeblikk vil du finne ut av hva den vanligste årsaken til feil ved fiksing av brynene er, og hvordan du kan unngå dem.

Hvorfor er det å ha pene bryn så viktig?

Det finnes mange elementer som påvirker hvordan ansiktet ser ut, og øyenbrynene er et av de aller viktigste. Sminkestylister sier ofte at dårlig formede bryn får oss til å ta oss dårlig ut, og ofte ser vi enda eldre ut enn vi egentlig er. Nærede, pene og formede øyenbryn kan balansere utseendet, ta årevis av ansiktene våre og til og med fikse problemer med hengende øyelokk. Hvilke er de beste brynsbehandlingene? Hva bør man unngå for å hjelpe brynene med å se aller best ut?

Vanlige Øyenbrynstabber

1. Du tar ikke vare på øyenbrynene

Et nesten klassisk eksempel og den vanligste feiltakelsen er dette: fullstendig neglisjering av brynenes behov. Om du etterlater brynene dine uten pleie, ikke tilfører næringsstoffene de trenger, slutter å fjerne overflødige hår osv, bør du ikke bli overrasket når brynene blir svakere og faller ut. I aller verste tilfelle kan det å ignorere brynenes behov muligens forhindre at nye hår vokser frem.

2. Du bruker feil brynsprodukter

Har du bestemt deg og begynt å pleie brynene dine riktig? Det er flott! Det er verdt å tenke gjennom at skjønnhetsproduktene du benytter deg av enten kan forskynde veksten eller forårsake uttynning av brynene. Hjemmebehandlinger som melk eller eggeplomme sies å forbedre utseendet på brynene, men vi vet lite om hvor effektive de egentlig er. Det kan hende de får brynene til å se bedre ut, men uten at det videreføres til langvarige effekter. Hva er alternativene? Gi spesialdesignede produkter for øyenbrynene dine et forsøk. De er skreddersydd spesielt med tanke på å levere pålitelige resultater raskt. Velg slike produkter med omhu, ved å sjekke anmeldelsene og analysere ingrediensoversikten. Bruk av planteoljer på øyenbrynene kan også være en god ide, spesielt når de brukes som tilleggsbehandling.

3. Du bruker ikke et øyenbrynsserum

Siden vi snakker om øyenbrynsserum er en huskeregel at det er lurt å stole på de velkjente merkene, og velge profesjonelle øyenbrynspleieprodukter. Dette er gode nyheter når du klarer å finne det riktige serumet som tilfredstiller behovene øyenbrynene dine har, for da trenger du ingen andre brynsvæsker! Om øyenbrynene dine virker tynne, sparsommelige og har vanskelig for å vokse bør du gi en spesifikk behandling som håndterer alle vanlige øyenbrynsproblemer på en og samme tid et forsøk.

4. Du gnir kraftig i brynene når du fjerner sminke

Øyenbryn er skjøre, og dermed ikke gode på å motstå mekaniske skader. Med tanke på dette må du behandle dem skånsomt. Slutt å gni bomullspadsen for hardt på brynene når du fjerner sminken, da dette kan knekke eller til og med dra hårene ut med roten. Det er også lurt å bruke en sminkefjerner av god kvalitet som hjelper med å fjerne fargekosmetikk uten intens skrubbing. Det er en god ide å finne en øyesminkefjerner som er formulert med ekstra nærende ingredienser spesielt for svake vipper og bryn.

5. Du påfører brynsproduktene på feil måte

Påfører du brynsprodukter uten å lese bruksinstruksene? Mange har en tendens til å gjøre dette, og lurer likevel på hvorfor produktet ikke fungerer. Det kan også skje at skjønnhetsproduktene brukes mye oftere enn foreskrevet på pakningen - det kalles overforbruk. Bare se: du trenger ikke påføre et øyenbrynsserum oftere enn en gang om dagen. Du får ikke hårene til å vokse raskere ved å øke antallet påføringer per dag. Reglene er enkle. Hold deg til instruksjonene du finner på pakningen, så vil brynene se bedre ut på null komma niks.

6. Du beskytter ikke brynene dine mot angripere

Visste du at brynene kan lysne på grunn av soleksponering? De blir også svakere ved lave temperaturer og tørr luft. Det er verdt å huske på at øyenbrynene også er hår, og de trenger beskyttelse for å vokse og holde seg pene. Neste gang du strekker deg etter en UV-beskyttende ansiktsspray må du ikke glemme å påføre en porsjon på brynene. På solrike dager kan du bruke en solhatt for å beskytte huden, håret, vippene og brynene mot negativ påvirkning fra UV-stråling.

7. Du glemmer å fjerne sminken din

Skjer det ofte at du kommer hjem etter en lang og slitsom dag på jobb, for så å legge deg i senga uten å fjerne sminken? Det er en stor tabbe. Å la fargerik kosmetikk sitte igjen på ansiktet når du sover fører til tette porer og kviseutbrudd. Dette gjør ofte brynene svakere og tynnere over tid.

8. Du er ikke systematisk nok

Har du kjøpt inn vitaminer for vakkert hår og vakre bryn, og glemmer du likevel ofte å ta dem? Eller kanskje du skaffet deg et brynsserum men glemmer å bruke det mer enn et par ganger i uka? Det er viktig å huske på at det å være systematisk og regelmessig med påføring av brynsprodukter er den eneste måten du kan få dem til å se bedre ut på. Her er et tips til deg: legg øyenbrynsserumet ditt på nattbordet nær håndkremen din. Da slipper du å huske på, og glemmer aldri å bruke det.

9. Du bruker ikke planteoljer til brynene dine

Alle kjenner til håroljebehandlinger og fordelene de har for håret. Men har du hørt om bruk av planteoljer på brynene? Dette er en fantastisk måte å levere næringsstoffer og beskyttelse på. Planteoljer har blitt bevist å styrke hårsekkene og tilfører de essensielle fettsyrene og vitaminene øyenbrynene trenger for å se bedre ut. Ricinusolje virker å være den mest populære planteoljen til behandling av brynene, men du kan også få god bruk av andre kaldpressede og uraffinerte oljer som er utpresset fra kjerner eller frø. Bare husk å bruke den utvalgte oljen på brynene en gang om dagen. Du kan bruke en q-tips eller ren mascarabørste til dette formålet.

10. Du masserer ikke brynene

Det er ikke tull! Å gi øyenbrynene en lett massasje regelmessig forbedrer blodsirkulasjonen. For å gjøre det bruker du simpelthen en ren mascarabørste eller prøver ut brynsklemming. Formålet med denne behandlingen er å avslappe ansiktsmusklene, redusere synligheten av pannerynker og styrke brynshårsekkene.

11. Du bruker ikke eksfoliator på brynene

Visste du at brynene må rengjøres regelmessig? Å bruke skrubb på brynene gjør at du fjerner døde hudceller og forbedrer sirkulasjonen, som påvirker veksten positivt. Når huden er helt ren absorberer den aktive virkestoffer mye raskere og transporterer dem dypere inn i huden. Du kan prøve ut ferdiglagde brynsskrubber som er beriket med næringsstoffer, for eksempel.

12. Du tilfører ikke brynene med næringsstoffene de trenger

Maten du spiser har stor påvirkningskraft på måten vippene og brynene dine ser ut. Om du merker at hårene blir svakere bør du med en gang få inn flere næringsrike matvarer i det daglige kostholdet ditt. Du bør sørge for at kroppen får nok vitamin B, sink, jern, magnesium og biotin, silikon, svovel, kobber og kalsium.

13. Du bruker en vanlig sminkefjerner for å fjerne vannfast sminke

Vannfaste sminkeprodukter er uvurdelige om du liker å svømme, trene eller rett og slett gå turer i regnet. Det som må huskes på er derimot at de skal fjernes med spesiallaget kosmetikk for vannfaste produkter. Dessverre fungerer ikke vanlige sminkefjernere særlig bra på å få vekk vannfaste produkter fra ansikt og bryn. Å bruke en vanlig micellærlotion på en bomullspad for så å gni dem på brynene for å fjerne vannfaste farger gjør ikke noe særlig, annet enn å ødelegge og dra ut brynshårene.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement