Alt Du Bør Vite om Bryns eksfoliering

øyenbryn peeling hvordan du gjør

Visste du at brynene - akkurat som håret - trenger pleie og regelmessig rengjøring? Det er dette eksfoliering - eller skrubbing - er laget for. Det er ikke bare en kortvarig trend! Lær mer om eksfoliering av øyenbrynene, hvilke fordeler man kan dra nytte av og hvorfor det er verdt å prøve ut metoden.

Hva er brynseksfoliering?

Øyenbrynseksfoliering er en skjønnhetsbehandling som vi gjennomfører for å fjerne døde hudceller og rense brynsområdet. Det stimulerer også blodsirkulasjonen som gjør at brynene vokser, og forhindrer at man får inngrodde hår. Det er også et bra begynnende steg før du skal farge eller prøve andre brynsbehandlinger, som for eksempel øyenbrynslaminering.

Hvorfor bør du eksfoliere brynene?

Brynseksfoliering kan virke uviktig og lite nødvendig, men det er faktisk veldig nyttig som forsteg til mange style- og brynspleiende behandlinger. Rensing og fjerning av tørr epidermis er avgjørende før du skal farge brynshårene - en skrubb sørger for et jevnt resultat. Det er også supert å gjennomføre før brynslamineringen for å forsterke effekten av behandlingen.

Fremming av økt brynsvekst er også en annen viktig funksjon brynsskrubbene har. Om brynene dine vokser sakte eller ikke vokser i det hele tatt kan du stimulere denne prosessen med en skrubb som aktiverer hårsekkene og utløser en raskere gjenvekst av brynshår. Regelmessig bruk av slike skrubber er nøkkelen til suksess. Brynspleieproduktene dine - for eksempel et øyenbrynsserum - synker også lettere inn i huden. Utenom dette kan du glemme alt om inngrodde hår og oppleve at brynssminken er lettere å påføre - produktene dekker nemlig brynene jevnt. Sminken ser alltid bedre ut på et glatt, dyprenset ansikt.

Ingredienser som bør være tilsatt i en brynsskrubb

En effektiv brynsskrubb inneholder selvsagt skrubbende virkestoffer i tillegg til pleiende, fuktighetsgivende og mykgjørende ingredienser. De mest populære komponentene i en brynseksfoliator inkluderer:

 • Oljer - uraffinerte, kaldpressede oljer og smør - som for eksempel sheasmør, arganolje, ricinusolje eller solsikkeolje - er beriket med omega-3 og omega-6 fettsyrer, flavonoider, plantesteroler og mange vitaminer. De fungerer ved å forhindre skader fra frie radikaler, styrker brynshårene, tilfører elastisitet til huden og beskytter brynene mot skader. Ricinusolje har en ekstra vekstfremmende effekt.
 • Voks - vanligvis bivoks eller carnauba (vegansk erstatning for bivoks) - tilfører fuktighet og gjør huden glattere, holder vannmolekylene inne i huden.
 • Sitronsyre eller andre AHA-syrer - fjerner døde hudceller og hyperpigmentering.
 • Tindvedekstrakt - beriket med antioksidanter, tilfører elastisitet og gjør huden fyldigere, reparerer og tilfører dyptgående næring. Er proppfull av vitaminene A, E og mineralene: kalium, magnesium, jern, kobber, sink, krom og selen.
 • Sjøvann - tilfører fuktighet og mineraler.
 • Glyserin - dekker med et beskyttende lag for å opprettholde optimal fuktighet og forebygge mot tørrhet.
 • Bambuspartikler - de skrubber huden, renser porene, fjerner døde hudceller og skitt.
 • Aloe vera-ekstrakt - har antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger, reparerer og tilfører fuktighet, stimulerer raskere cellefornyelse og lindrer irritasjoner.

Hvordan eksfolierer man brynene sine?

Det er veldig enkelt. Bare gjør det på samme måte som når du bruker en skrubb til ansiktet eller kroppen din. Påfør riktig mengde skrubb på våt hud og masser med sirkelbevegelser. Husk å fjerne sminken først - brynsområdet skal være rent. Enkelte skrubber bobler opp. Helt til slutt skyller du produktet ut ved hjelp av vann eller fjerner ved hjelp av en fuktig bomullspad.

Hvilken brynseksfoliator bør man velge?

Hvordan velger man den beste brynsskrubben? Mange kvinner tror at ansiktsskrubb er nok. Derimot kan de være for harde for brynene og inneholde for store skrubbepartikler. En brynseksfoliator skal være mild og inneholde finkornede partikler som ikke skader de skjøre hårene. I tillegg må du sørge for at produktet er beriket med naturlige planteekstrakter og lindrende ingredienser. Apotekprodukter er designet for å tilby maksimal effektivitet. De inneholder skrubbende partikler og brynsnærende ingredienser.

Gjør-det-selv Brynseksfoliator - Oppskrifter

Du kan kjøpe en brynsskrubb på en butikk eller gjøre det selv. Raskt og enkelt er det uansett. Fortsett å lese for å finne inspirasjon.

Øyenbrynseksfoliering - Effekter

 • De stimulerer blodsirkulasjonen så brynene vokser raskere.
 • De renser huden og frigjør den fra forurensning og giftstoffer.
 • De får alle øyenbrynsprodukter til å yte bedre.
 • De gjør det lettere for næringstoffer å penetrere inn i huden og brynshårene.
 • De styrker hårsekkene så brynene holder seg i perfekt tilstand.
 • De etterlater huden og brynene silkemyke.
 • De klargjør brynene til forskjellige behandlinger.

Kan man skrubbe brynene før og etter permanent sminkebehandling?

Øyenbrynseksfoliering bør ikke gjennomføres før permanent brynssminke. Du bør unngå å skrubbe dem i sju dager før behandlingen. Hvorfor? Fordi de dypere hudlagene er mer eksponerte for allergiske reaksjoner etter eksfoliering.

Permanent sminke er en tatovering som påfører en skade i huden ved å ramme de dypere hudlagene. Dette betyr høyere risiko for infeksjoner og allergier. Det er derfor vi ikke bør benytte oss av brynsskrubber i to uker etter å ha skaffet oss permanent brynsminke. Vi må vente til brynsområdet er helt friskt igjen.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement