Fjerning av Øyenbrynssminke - Viktige Fakta & Tips

sminke fjerning fra øyenbryn effektive produkter

Fjerning av sminke fra ansikt, øyne og bryn er en avgjørende del av den daglige skjønnhetsrutinen vår. Vi må alltid huske på å rengjøre ansiktet vårt fullstendig før vi legger oss. Ved å gjøre dette kan vi forebygge mot rynker, skavanker og betent hud. Når produkter og oljer bygger seg opp på brynene blir de i dårligere stand: tynne, tørre og matte. Ved å lese videre kan du lære hemmeligheten bak den perfekte fjerningen av øyenbrynssminke.

Fjerning av brynssminke - hvorfor er det så viktig?

De fleste brynssminkeprodukter er veldig pigmenterte, tykke og kremaktige. De er langvarige, ofte vannfaste og vi har tendens til å bruke masse av dem. Det er derfor grundig rengjøring er ekstremt viktig. Vi bør huske på at sminkeproduktene holder seg på plass i mange timer og kombinerer skitt og forurensning som fører til tette porer, kviser og dårligere tilstand på øyenbrynshårene våre. Dette kan til og med føre til at veksten av brynene våre stopper opp. Fjerning av sminke og dyptgående rensing hjelper også med å holde huden vår ung og forhindrer for tidlig aldring.

Hva fungerer best til fjerning av brynssminke?

Kosmetikkmarkedet bugner over av produkter til fjerning av brynssminke. Apoteker og sminkebutikker selger spesielle to-fasede renser, micellærvann, oljer, melk og skum. Hva skal man velge? Det er opp til deg og det du foretrekker. Alle produkter har forskjellige konsistenser og ingredienser, og du bør velge en du liker og et produkt som fungerer bra for hudtypen din. Typen brynssminke har også mye å si - om den er vannfast eller ikke - og om du bruker kontaktlinser eller falske øyevippeextensions. Mange øyebryn- og øyesminkefjernere har pleiende egenskaper, nærer huden og styrker hårene. Fordi øyeområdet er så sensitivt bør vi unngå produkter som inneholder parabener, silikoner og komedogene virkestoffer, og heller velge de som er testet av øyeleger.

Sminkefjerning vs sensitiv hud

Er huden din sensitiv og trenger spesialpleie? Mens du shopper etter sminke- og øyenbrynssminkefjernere bør du velge en parfymefri, hypoallergen type med nøytral pH. De bør ha lindrende og beskyttende effekter for å beskytte epidermisen mot irritasjoner og negative effekter fra utenforliggende faktorer.

Trender innen sminkefjerning - oljer til fjerning av sminke

ORM - oljerensmetoden - er den mest trendy måten å fjerne sminken fra ansikt, øyne og øyenbryn. Du kan bruke oljer for å rense huden fullstendig for all sminke - de har ekstra dypt nærende effekter og forbedrer øyenbrynshårene. Produkter laget til ORM er basert på ricinusolje, som er kjent som en fantastisk forbedrer av både øyevipper og bryn. De styrker brynene, stimulerer vekst, gjenoppliver fargeintensiteten og gjør brynene litt mørkere. Oljebaserte sminkefjernere er effektive på å få sminken av, og vil enkelt kunne fjerne mascara, øyenskygge og vannfast brynssminke.

Beste Rutine for Fjerning av Brynssminke på 4 Steg

Hvordan fjerner man sminken fra øynene og brynene på riktig måte?

1.  Når du har valgt den beste sminkefjerneren væter du en bomullspad med produktet og presser den forsiktig mot øyenbrynet. Om du bruker en to-faset fjerner skal du riste flasken før bruk. Husk på at sminkefjernere av god kvalitet ikke trenger at du gnir hardt i huden for å gjøre jobben sin.

 2. Sminkefjerneren trenger flere sekunder på å løse opp sminkeprodukter, og så kan du rett og slett bare fjerne dem ved hjelp av bomullspaden. Gjør dette forsiktig og nøye for å sørge for at ingen skitt eller kosmetikk ligger igjen. Ikke dra eller gni i huden - bevegelsene bør være glatte og skånsomme.

 3. Begynn fra innerkanten - øyenbrynshodet - og beveg deg mot tuppen (den tynneste delen). Ved å gjøre dette fjerner du sminken i riktig retning som håret vokser i. Du vil dermed ikke bøye brynshårene, som kan gjøre at de faller ut.

 4. Bruk så mange bomullspads som du trenger - vanligvis er mellom 4 og 5 nok. Fortsett å erstatte dem helt til bomullspaden er ren. Ferdig!

Feil vi har en tendens til å gjøre når vi fjerner brynssminke

Vi bør også gi en oversikt over topp feilgrep vi har tendens til å gjøre når vi tar av brynsproduktene våre. Å unngå disse feilstegene vil gjøre det enklere å forbedre tilstanden og utseendet på brynsbuene. Her finner du en liste med brynssynder vi er skyldige i å gjøre:

  • rask og hard fjerning av sminkeprodukter
  • feil valg av sminkefjernere
  • å ikke fjerne øyenbrynssminken i det hele tatt
  • gniing og gnukking på huden og brynshårene
  • å ikke følge retningen hårene vokser i
Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement