Hvordan Farger man Brynene Hjemmefra? Lær Hvordan man Påfører Hennafarge

Hvordan å male øyenbrynene henna?

Er brynene dine såpass lyse at de knapt er merkbare? Prøv ut brynsfarging! Dette er en fantastisk måte å fremheve brynene og tilføre farge på. Prosessen tar bare rundt 10 minutter, mens effektene kan vare i opp til fire uker! Hennafarger kan formørke hårene et par toner, som tilfører ekstra definisjon til ansiktet. Hvordan farger vi brynene hjemmefra? Du kan enkelt få det til med denne steg-for-stegvise veilederen!

Hva er hennafarge?

Henna er en plantebasert farge som har blitt brukt til hudfarging i årevis. Den blir utvunnet fra Lawsonia inermis, kjennetegnet som hennatreet. Det er vanligst i India, hvor fargen brukes til bryllupsfeiringer gjennom mehendi. Henna brukes for å tegne opp mønstre på brudens hender for å tiltrekke hell og lykke. I disse dager brukes fargen til semipermanent formørking av bryn, vipper og hud.

Typer henna

Visste du at det finnes flere ulike typer henna og at hver av dem har sine egne unike egenskaper og varigheter? Det er lurt å vite om dem for å velge den riktige.

  • Hvitt hennapudder

Dessverre er ikke dette hvite pudderet utvunnet fra bladene på henna-treet. Istedenfor er det høykonsentrert med PPD (p-Fenylenediamin) - et syntetisk pigment som kan forårsake allergiske reaksjoner. Det aktiveres med en oksidant som også irriterer: hydrogenperoksid. Pudderhenna kan føre til både hudtørrhet og irritasjoner. Den holder seg heller ikke lenge: den blir nemlig borte etter 3-7 dager.

  • Organisk pudderhenna

Dette er en pudderekstrakt fra Lawsonia-bladene. Den er blitt kjent og verdsatt som naturlig farge, og derfor hinter opphavet av det til gode effekter. Denne typen henna gir ikke bare farge, den tilfører også næring til håret fordi den inneholder ingredienser med mange gunstige fordeler; disse inkluderer flavonoider, tannin og polysakkarider. Den styrker hårsekkene og tilfører nydelig glans. Indigofargen farger håret mørkt, også kjent som svart. Slik henna varer lengre: i opp til 14 dager på huden, opp til 6 uker i håret. Fordi den farger huden er den også i stand til å kamuflere tomrom i brynsbuene våre. Organisk henna blandes med vann og krever ingen andre oksidanter.

  • Hennagele

Denne har en mer skånsom effekt: den farger hårene, ikke selve huden. Velge den om du rett og slett bare vil fremheve brynsfargen uten å kamuflere tomrom eller bygge opp en tykkere look. Den er enkel å bruke og diskre, men varer kun opp til 3 uker. Det finnes spesielle hennageleer for brynene - disse likner på hårfarger, inneholder kjemiske pigmenter og krever at et oksiderende stoff brukes i samhold med det. Derimot kan de også være beriket med oljer, vitaminer og andre ingredienser som pleier håret under fargingsprosessen.

Hvit henna, organisk henna, gelehenna - hva bør man velge?

Pudder- og gelehennafarger har enkelte fordeler. Valget avhenger av hva du forventer, men også ingrediensene et gitt produkt inneholder, hvor lang tid det tar å gjennomføre fargingen og sluttresultatet - hvordan brynene ser ut og hvor lenge fargen varer. Både pudder- og gelehennafarger tilbyr mange muligheter når det kommer til farging: det finnes svart, brun, gull, grå og rød. Naturligvis kan du blande de ulike fargene. Ombre-effekten er nemlig veldig populær innen brynssminke. Du kan oppnå fantastiske resultater ved å påføre pudderhenna: dette lar deg få til den mest attraktive ombre-looken på brynene dine.

Brynshenna for blondiner

Hva er den beste hennafargen for blondiner? Dette er et populært spørsmål på nettforum og i skjønnhetssalonger. For det første bør du vite at blondiner trenger farger som er opp til en eller to nyanser mørkere enn den naturlige hårfargen deres. Heldigvis finnes det riktige fargetoner, og de lyseste fargene lar deg oppnå en diskre effekt. En slik farge er perfekt for de med varmtonet skjønnhetstype. Det finnes også mørkeblond hennafarging som farger både håret og huden. Om du har striper eller bleket hår og det naturlige håret ditt er brunt, kan du prøve deg fram med mer fremhevede bryn og matche fargen til fargen på hårrøttene. Å finne en farge som etterlikner den naturlige hårtonen din er den beste ideen. Kullgrå henna fungerer også bra for blondiner og er det mest populære fargevalget, fordi det passer bra med andre farger også: den er perfekt for å gjøre alle hennafarger litt kjøligere i tonen.

Brynsfarging hjemmefra steg for steg

Brynsfarging tar lengre tid enn vippefarging. Før du påfører en farge må du også forme brynene. Det er i tillegg viktig å påføre blandingen presist. Likevel er ikke farging av brynene dine hjemmefra vanskelig. Du må bare følge noen grunnleggende regler.

#1 Marker den ønskede fasongen på brynene. Du kan bruke en hvit kohl-blyant.

#2 Husk på å rense sminken fra brynene dine; de må holde seg rene og tørre. Hold huden ren og forebygg mot utenforliggende flekker - det er lurt å påføre litt tykk ansiktskrem eller vaselin på huden rundt brynene til dette formålet.

#3 Bland hennafargen din med litt vann til den blir en tykk, glatt blanding. Husk på å lese bruksanvisningene på pakningen.

#4 Bruk en tynn, skravert børste for å påføre fargen. Gjør dette sakte og rolig, og sørg for at du ikke går utenfor de oppmarkerte linjene. Påføring av hennafarge er som å fylle inn brynene med brynspomade. Begynn med brynstuppen - halen - og lag omriss av den nedre brynskanten som skal være mest synlig. Deretter farger du midtparten og påfører bittelitt på begynnelsen av brynene. Merk: Man skal påføre fargen både direkte på hårene og huden under.

#5 La hennafargen sitte i opp til 10 minutter. Husk på at jo lengre fargen ligger på hårene, jo sterkere blir effekten - dermed jo kraftigere blir fargeresultatet.

#6 Dynk en bomullspad i varmt vann og fjern fargen.

PROFFLØSNING!
Når brynsfargingen er ferdig kommer du sikkert til å legge merke til alle utenforliggerhårene som ikke er innenfor brynsbuen din. Det er perfekte øyeblikket å nappe disse på. Å bli kvitt uønskede hår er så mye enklere når du kan se dem!

Kan man bruke hennafarger under graviditet?

Graviditet eller amming er ingen kontraindikasjon, men hormonelle endringer kan også påvirke resultater på brynsfargingen og hvor lenge den varer. I tillegg bør vordende mødre tenke gjennom om de noensinne har opplevd hudallergier. Om ikke kan de prøve seg med henna. Ideellt sett bør de velge organiske, plantebaserte hennafarger. De med kjemikalsk innhold er for harde mot huden.

Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement